Home > Enterprise Vault > Enterprise Vault Error Creating Privileged Mapi Session

Enterprise Vault Error Creating Privileged Mapi Session

I can do this fine with our Exchange2010 server. You don't have "group" on a line for example (word wrap is terrible in these text notes). Tried to run EVPM for both user on 2003 and 2010 and get the same error. Error Message Error (0x8004010f) creating privileged MAPI session against Exchange Server xxxxxxxxx A Dtrace of the EVPM process taken during the EVPM operation can show the below:-{CMAPISession::GetExchangeServerDnFromSession:#509} Calling get Props (PR_EMS_AB_HOME_MTA_W){CMAPISession::GetExchangeServerDnFromSession} http://strongboxlinux.com/enterprise-vault/enterprise-vault-the-enterprise-vault-directoryconnection-object-reported-an-error.php

The name or the Fully Qualified Domain Name? Annoying. EVNoodles refers to: The Closest GC and DS Server registry values that are specified in this article will not work correctly if the mailbox is hosted on Exchange Server 2010. View solution in original post 0 Kudos Reply 15 Replies Forgot to mention that for DJSAJJAD Level 3 ‎04-16-2015 08:32 AM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed https://vox.veritas.com/t5/Enterprise-Vault/EVPM-Error-Creating-Privileged-MAPI-Session/td-p/719425

My zap.ini file looks like: [Directory] DirectoryComputerName = XXEVDS SiteName = VAULTXX [ArchivePermissions] ArchiveName = 185106131842C3849A9A1CE7060DB7E291110000VAULTXX Zap = true Commandline I use is: Command prompt, switch to d:\program files(x86)\enterprise vault Edit Veritas does not guarantee the accuracy regarding the completeness of the translation. Create/Manage Case QUESTIONS? I am zapping PERMISSIONS on the archive, not zapping the mailbox.

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH37895 0 Kudos Reply So you have modified the .ini Rob_Wilcox1 Moderator Partner Trusted Advisor ‎06-14-2011 08:30 AM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email And the contents of your EVPM script. Not being logged in as the Vault Service Account (VSA). 2. No Yes Menu Close Search SOLUTIONS Solutions Overview Unstructured Data Growth Multi-Vendor Hybrid Cloud Healthcare Government PRODUCTS Product Overview Backup and Recovery Business Continuity Storage Management Information Governance Products A-Z SERVICES

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader. I have no idea how to zap the mailboxes. http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH37899 But when i am trying to enable user using EVPM i get error as below. VOX : Information Governance : Enterprise Vault : EVPM - Error 0x80040115 Creating privileged MAPI s...

Create/Manage Case QUESTIONS? Any Ideas what could cause the problem? Exchange Server: PLATSRV055 Mailbox: [email protected] Error: MAPI_E_NETWORK_ERROR 0x80040115Creating privileged MAPI session ... Exchange 2010 uses the Client Access Server instead.

you can dtrace evpm to find out more. https://vox.veritas.com/t5/Enterprise-Vault/cannot-zap-mailbox-error-creating-mapi-session-exchange-2010/td-p/374308 evpm.exe -eEXCHANGESERVERNAME -mEV-SystemMailbox -f D:\Support\zap.ini Do you see any events in eventviewer on the EV-server, and on the Exchange-server? 0 Kudos Reply what is the correct archiveid? Try the FQDN.... 1 Kudo Reply Genius, worked a treat using Marcrp Level 5 ‎07-03-2014 12:57 AM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to i am alwas getting the following: Creating privileged MAPI session ...

Posted by Rob Wilcox at 3:24 pm Leave a Reply Cancel reply Your Comment You may use these HTML tags and attributes:

http://strongboxlinux.com/enterprise-vault/enterprise-vault-error-403.php But the fix is cunningly simple, as shown in the technote. Cdee Level 6 ‎06-14-2011 07:09 AM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content yes i am using the correct Please enter an Exchange Server name: EVserver.Prod.com 0 Kudos Reply « Previous 1 2 Next » Contact Privacy Policy Terms & Conditions Home Service Website Contact About Articles Exchange Server Forefront

Close Sign In Print Article Products Article Languages Subscribe to this Article Manage your Subscriptions Problem When using EVPM against a mailbox located on Exchange 2013 it may fail with Error (0x8004010f) Error creating privileged MAPI session The eventlog shows the following error: An error has been reported by ConfigureMsgService. No Yes Veritas.com Support Veritas Open Exchange Login or Join Communities Information Governance Backup and Recovery Business Continuity Partners Inside Veritas Vision 2016 Developers Blogs Groups Vision 2016 Veritas.com Support Communities have a peek at these guys Sorry, we couldn't post your feedback right now, please try again later.

Also my archiving problem seems to be solved but i need some further testing. No Yes Did this article save you the trouble of contacting technical support? You can try this: When TonySterling Moderator Partner Trusted Advisor Accredited Certified ‎04-16-2015 02:03 PM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend

Solved!

make sure you're logged in to the EV server with the EV service account and thatyou're saving the INI file as unicode too. 0 Kudos Reply I tried the mailbox server GertjanA Level 6 Partner Accredited Certified ‎02-23-2011 05:59 AM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content First, the article. You may also refer to the English Version of this knowledge base article for up-to-date information. Solved!

According to the last part in the article i set the DS Server key to my CAS Server and ignored the Glosest GC Key. In this case, the Closest GC key should never be used, and the value of the DS Server entry should be set to the Fully Qualified Domain Name of the Exchange Error Message See below DTrace of process EVPM below: 65 10:20:17.015  [8408] (EVPM) <7184> EV:M CMAPISession::GetExchangeServerDnFromSession - calculate ExchangeServerDn66 10:20:17.015  [8408] (EVPM) <7184> EV:M CMAPISession::GetExchangeServerDnFromSession - found exchange server dn: /o=ABCCORP/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=ABCEX1267 10:20:17.015  [8408] (EVPM) <7184> EV:M CMAPISession::CreateMapiSession - Get PR_MAILBOX_OWNER_ENTRYID68 10:20:17.015  [8408] (EVPM) <7184> EV:M CMAPISession::CreateMapiSession - Release Mutex(2)69 10:20:17.015  http://strongboxlinux.com/enterprise-vault/enterprise-vault-owa-404-error.php Just got to work out why it didn't apply the 'Personal' retention category to the folder..... 0 Kudos Reply Glad to help.

Attachment Products Subscribe to Article Search Survey Did this article answer your question or resolve your issue? Try the FQDN.... Go to Solution. No Yes How can we make this article more helpful?

The incorrect service mailbox alias was entered.  Solution The service mailbox alias refers to the EV System Mailbox for a particular Archiving Task.  This is located on the Settings tab of What are you using for the Rob_Wilcox1 Moderator Partner Trusted Advisor ‎07-03-2014 12:47 AM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Email Address (Optional) Your feedback has been submitted successfully! Error See below DTraceof process EVPM below: 6510:20:17.015 [8408](EVPM)<7184>EV:MCMAPISession::GetExchangeServerDnFromSession - calculate ExchangeServerDn 6610:20:17.015 [8408](EVPM)<7184>EV:MCMAPISession::GetExchangeServerDnFromSession - found exchange server dn: /o=ABCCORP/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=ABCEX12 6710:20:17.015 [8408](EVPM)<7184>EV:MCMAPISession::CreateMapiSession - Get PR_MAILBOX_OWNER_ENTRYID 6810:20:17.015