Home > O Error > End_request I/o Error Dev Sda Sector

End_request I/o Error Dev Sda Sector

Contents

Perhaps to be sure the only way would be attaching an oscope to the USB lines and see directly if the signal strength over USB D+ and D- lines is good Total time to complete Offline data collection: ( 609) seconds. Sense: Unrecovered read error Jan 29 18:59:14 mint kernel: [ 384.123564] sd 5:0:0:0: [sda] CDB: Read(10): 28 00 00 00 00 00 00 00 08 00 Jan 29 18:59:14 mint kernel: or even transfer the platters to a new mechanism in order to do their best at recovering the remaining data from the disk. http://strongboxlinux.com/o-error/end-request-i-o-error-dev-fd0-sector.php

Join Date Feb 2007 Location West Hills CA Beans 10,050 DistroUbuntu 14.04 Trusty Tahr Re: Error ID I/O error, dev sda, sector It's possible that a bad cable or poor solder Since the error message says I/O error when reading sector XXXXXX ... Thanks for the help (and the link ... Ran smartmontools test and got this result: === START OF INFORMATION SECTION === Model Family: Fujitsu MJA BH Device Model: FUJITSU MJA2250BH G2 Serial Number: K94PT972B7RS LU WWN Device Id: 5 http://askubuntu.com/questions/105030/what-is-happening-i-o-error-dev-sda-sector-545868115

Linux I/o Error Dev Sda Sector

Self-test supported. What eventually worked for me was when i created a cron job on the pi to read the HDD every minute. After command completion occurred, registers were: ER ST SC SN CL CH DH -- -- -- -- -- -- -- 40 51 03 1d 2a 97 ec Error: UNC 3 sectors Changing the powersupply of the RPI (2A) did not help neither.

popcornmix commented Apr 24, 2015 Pi2 can use more power that Pi1, so I don't think you can infer a power supply that is good for Pi1 is necessarily good for It's not a dual-boot. Why don't you connect unused hot and neutral wires to "complete the circuit"? End_request I/o Error Dev Sector It's a one OS linux now.

I still can mount this disk and browse files on in, but it looks like I have bad sectors or something is wrong with this HDD, so I'd like to check Io Error Dev Sda Is my hdd defective? UNIX is a registered trademark of The Open Group. https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2233818 Hevithan View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries View LQ Wiki Contributions Find More Posts by Hevithan View Blog 01-15-2012, 04:14 PM #7 corp769 LQ

After command completion occurred, registers were: ER ST SC SN CL CH DH -- -- -- -- -- -- -- 40 51 03 10 00 00 00 Error: Commands leading to End_request I/o Error Dev Sda Sector 0 Log Out Select Your Language English español Deutsch italiano 한국어 français 日本語 português 中文 (中国) русский Customer Portal Products & Services Tools Security Community Infrastructure and Management Cloud Computing Storage JBoss But surprisingly, as I left my unit open since last night, no trace of the same experience I had from the last 2 days. Opts: (null) [ 13.904700] EXT4-fs (mmcblk0p2): re-mounted.

Io Error Dev Sda

asked 2 years ago viewed 23813 times active 1 year ago Related 1What to do if my hard disk has bad sectors?9Mark bad sectors on hard drive without formating2end_request i/o error, Explore Labs Configuration Deployment Troubleshooting Security Additional Tools Red Hat Access plug-ins Red Hat Satellite Certificate Tool Red Hat Insights Increase visibility into IT operations to detect and resolve technical issues Linux I/o Error Dev Sda Sector If however the tests detect some bad blocks, then you'll possibly need to make a backup using ddrescue ASAP, and then attempt to understand what is wrong with your hard-drive. End Request I O Error Dev Sda Sector 0 Fujitsu lifebook S-series 6240 Code: uname -a Linux lifebook 2.6.32-5-686 #1 SMP Wed Jan 12 04:01:41 UTC 2011 i686 GNU/Linux #This next part is excerpts I figure may be useful from

It "wraps" after 49.710 days. http://strongboxlinux.com/o-error/end-request-i-o-error-dev-sdb-sector-63.php Are you new to LinuxQuestions.org? There is a nice page in our wiki about how to get basic usage out of it. Blindfreddy commented Apr 21, 2015 I have the same error using a WD 2TB USB3 disk, refer https://www.google.de/url?url=https://github.com/raspberrypi/linux/issues/885&rct=j&q=&esrc=s&sa=U&ei=qz82VZIhwaewAYDNgKAN&ved=0CBoQFjAB&sig2=OFhTaepwrroA5QRZuaWnUQ&usg=AFQjCNEzwcQ-hGcApolnu3RnIxP6Et4JdA HDD: DetailsHDD D iManufacturer 1 Western Digital iProduct 2 My Passport 0748 I End Request I O Error Dev Fd0 Sector 0

cageyz commented May 21, 2015 same problem with my Pi 2 B and WD disk(powered) cageyz commented Jun 11, 2015 I have solved this problem. op_state=1 [ 2.130042] Init: Power Port (0) [ 2.138990] usb usb1: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002 [ 2.151265] usb usb1: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1 [ 2.163881] usb Some data recovery services will replace the drive controllers, arms, bearing, etc. have a peek at these guys After rebooting into the installed system, however, I keep getting error messages like the one shown above.

if so: how do I solve it?) We are exactly the people our parents always warned us about. Blk_update_request I/o Error Ubuntu Razican commented Apr 17, 2015 After checking it with badblocks, after about 6 hours of checking it stopped after this error message: [21989.512626] usb 1-1.5: reset high-speed USB device number 4 Fix?

Priority:-1 extents:1 across:1048572k FS [ 11.164822] EXT4-fs (mmcblk0p2): re-mounted.

Patientia sit virtus. Auto Offline Data Collection: Disabled. Join Date Feb 2007 Location West Hills CA Beans 10,050 DistroUbuntu 14.04 Trusty Tahr Re: Error ID I/O error, dev sda, sector Try different SATA sockets. Blk_update_request I/o Error Dev Sda Sector I have not updated the config on the Model 2B, yet the problem is no longer occurring.

The hard disks triggering this problem are miscellaneous: WDC WD5000LPVT (500 GB) enclosed in USB3 enclosure (reports itself as Norelsys NS1068) Toshiba MQ01ABD050 (500 GB) enclosed in USB3 enclosure (reports itself What just happened here? –harperville Jun 30 '15 at 13:12 add a comment| Your Answer draft saved draft discarded Sign up or log in Sign up using Google Sign up Razican referenced this issue Apr 21, 2015 Closed WARNING: CPU: 0 PID: 0 at net/core/skbuff.c:3995 #837 analyser- commented Apr 21, 2015 I'm not sure if it is related, however I'll share check my blog After command completion occurred, registers were: ER ST SC SN CL CH DH -- -- -- -- -- -- -- 40 51 00 00 00 00 a0 Commands leading to the

An additional thing: both the hard disk work just fine under Windows (and also under Linux on my workstation) even under heavy load... Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. Board footer Jump to Newbie Corner Installation Kernel & Hardware Applications & Desktop Environments Laptop Issues Networking, Server, and Protection Multimedia and Games System Administration Other Architectures Announcements, Package & Security Cashing USD cheque directly into dollars without US bank account Avoiding leaded gasoline in aviation My adviser wants to use my code for a spin-off, but I want to use it

lowflyerUK referenced this issue Apr 17, 2015 Closed pyaudio causes "snd_bcm2835..Interrupted..waiting for lock" #931 Razican commented Apr 17, 2015 In my case, the USB RAID is self-powered, so the power should Btw, I have done the installation using a live USB, and it took me 3x to perfect the installation. Will this give me some answers? Here is, again the dmesg: [ 7991.378571] sd 0:0:0:0: [sda] [ 7991.381813] Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x08 [ 7991.386578] sd 0:0:0:0: [sda] [ 7991.389753] Sense Key : 0x3 [current] [ 7991.393605] sd 0:0:0:0:

You are putting the disk under more stress than it's used to when you 'sync' it with your external HDD and that is probably why it only seems to be failing See attached dmesg output. So I boot my laptop from ubuntu 12.10 on USB, and I didn't mount that harddrive (it's /dev/sda1) and I run: sudo badblocks -nvs /dev/sda1 and output is: [3277.882968] end_request: I/O Opts: (null) [ 2.461059] VFS: Mounted root (ext4 filesystem) readonly on device 179:2. [ 2.471093] devtmpfs: mounted [ 2.477002] Freeing unused kernel memory: 340K (c0791000 - c07e6000) [ 2.524884] usb 1-1:

We Acted. at least according to what the redhat guy said in the forum thread linked above) 3. See also: How to repair a corrupted HFS+ partition from a damaged hard-disk? I am on Ubuntu 11 using LuckyBackup.